0 تا 100 سیستم صاعقه گیر

سیستم صاعقه گیر

در این مقاله مجموعه نیرو رسان به بحث سیستم صاعقه گیر میپردازد. انتصاب صاعقه گیر به جهت محافظت از سیستم ها و اشخاص در برابر صاعقه و ایجاد مسیری امن در جهت انتقال جریان عظیم صاعقه به زمین میباشد، در سیسنم صاعقه گیر رادهای هوائی وظیفه جذب صاعقه و هادیهای نزولی وظیفه انتقال جریان را به شبکه ارتینگ به عهده دارند. اگر سیستم صاعقه گیر به درستی طراحی و نصب شده باشد امنیت جانی افراد و ایمنی تجهیزات را بدنبال خواهد داشت.
در زمان بروز صاعقه اگر ساختمان و یا برج مجهز به صاعقه گیر نباشد با انتقال بار الکتریکی باعث خسارات زیادی میشود که هم میتواند جانی باشد و هم مالی. 

کارشناسان متبحر ما در شرکت نیرو رسان با تسلط کامل به علم روز و آشنایی دقیق با کلیه سیسم های صاعقه گیر می توانند شما عزیزان را در انتخاب بهترین نوع صاعقه گیر برای برج ها ،ساختمان و یا کارخانجات راهنمایی کرده و پشتیبان شما در ایمن سازی محل مورد نظرتان باشند.

بر مبنای گزارش های جمع آوری شده در مورد حوادث ناشی از صاعقه هر ثانیه به طور تقریبی بیشتر از پنجاه صاعقه به زمین برخورد کرده و باعث خسارت هایی به اموال و نیز جان افراد می شود ، حادثه هایی که بر اثر بر خورد ضاعقه به زمین به وجود می آید به دودسته تقسیم می گردد.

حوادثی که به سبب برخورد مستقیم صاعقه بوجود می آید
اتفاقاتی که باعث خسارات غیر مستقیم می شود را می توان دسته اول دانست . وقتی به ساختمان یا نقطه ای معین صاعقه برخورد می کند میتواند صدمات زیاد و جبران ناپذیری به وجود آورد که همواره با آتش سوزی همراه است
حفاظت صاعقه در برابر این خطرات توسط صاعقه گیر امکان پذیر می باشد. ( صاعقه گیر الکترونيکي ) درست قبل از حدوث صاعقه بطور طبيعي محتوي الکتريکي اتمسفر بطور ناگهاني افزايش یافته و اين تغيير وضعيت توسط واحد جرقه زن حس و کنترل مي شود . در مبحث حفاظت صاعقه ، صاعقه گير انرژي موجود در هواي متلاطم پيش از طوفان را که حدود چندين هزار ولت بر هر متر است جذب و در واحدهاي جرقه زن ذخيره مي نمايد و در نهايت واحد جرقه زن با تخليه بار الکتريکي خازنها بين الکترودهاي فوقاني و الکترود مرکزي اش هواي اطراف را يونيزه مي کنند.

 

 

 

ویژگی های سيستم صاعقه گیر

  1. لوازم و تجهيزات مورد استفاده سيستم صاعقه گیر برابر با استانداردهاي بين المللي و معتبر جهاني همچون NFC17-102, BS 6651, NFPA 780, IEC 61024 میباشد .

  2. روش نصب سيستم صاعقه گیر نيز با ضوابط و معيارهاي مندرج در استاندارهاي نامبرده مطابقت مینمايد .

  3. پايه هاي هوائي برقگير یا سيستم صاعقه گیر شامل يك ميله نوك تيز و يك پايه مجهز به سيستم اتصال هادي نزولي باشد .

  4. لوازم و تجهيزات انتقال جریان سيستم صاعقه گیر از جنس مس ، آلياژ مس يا فولاد ضد زنگ میباشد .

  5. جنس فوقاني برقگيرها مقاوم دربرابرگازهاي خورنده صنایع بوده و مناسب براي حرارتهاي˚c50 میباشد .

  6. دكل برقگيرها یا صاعقه گیر از دکل خود اتكا میباشد.

  7. تمامی بست های سيستم صاعقه گیر از آلياژ مس يا فولاد ضد زنگ می باشد.

شرایط یک صاعقه گیر خوب

شرایط یک صاعقه گیر خوب
امکان انتخاب شعاع حفاظتی گسترده
دستیابی به کیفیت و تکنولوژی برتر روز
بهره گیری از سیستم عملکرد کاملا مستقل و خودکفا بدون احتیاج به نور،باد،باطری و عمر طولانی
یکپارچگی محور اصلی صاعقه گیر از نوک آن تا نقطه اتصال به هادی میانی
هم در شرایط واقعی و هم در شرایط آزمایشگاهی صحت و عملکرد آن به تایید رسیده باشد.
 

 

چگونگی عملکرد یک صاعقه گیر الکترونیکی (ESE)

توضیحات درباره ارتینگ و صاعقه گیر بسیار است! این صاعقه گیر انرژی مورد نیاز خود را از میدان الکتریکی اتمسفر دریافت می کنند و شدت این میدان در هنگام طوفان چندین کیلو ولت بر متر است.
میله های پایینی این صاعقه گیر، با جذب این بارها باعث ذخیره انرژی مورد نیاز در واحد جرقه زن (Triggering Unit) می شوند.
درست قبل از وقوع صاعقه، شدت میدان الکتریکی سریعا افزایش می یابد و این تغییرات به سرعت توسط صاعقه گیر کشف و به واحد صاعقه گیر ارسال می شود. در این زمان انرژی ذخیره شده با کمک جرقه به نوک میانی تخلیه و منجر به یونیزاسیون محیط اطراف می شوند. 

 

ارتینگ و صاعقه گیر

 

چگونگی عملیات یونیزاسیون در نوک صاعقه گیر

چگونگی عملیات یونیزاسیون در نوک صاعقه گیر
آزاد سازی کنترل شده یون : واحد جرقه زن (TRIGGERING) شرایطی را ایجاد می کند تا چشمه جوشانی از یون(کرونا) در اطراف میله نوک تیز صاعقه گیر فراهم شود. دقت عمل این واحد باید به گونه ای کنترل شده باشد که آزاد سازی یونها را درست چند میکرو ثانیه قبل از وقوع تخلیه صاعقه صورت دهد.
حضور حجم وسیع بارهای الکتریکی در اطراف صاعقه گیر و ازدیاد ناگهانی میدان الکتریکی محیط قبل از صاعقه، باعث می شود که زمان تولید کرونا(  (corona effect triggering) بسیار کوتاه شود.
صاعقه گیر می بایست به گونهای طراحی شده باشد که عملاً حمله ای که از نوک صاعقه گیر به ابر می رود زودتر از حملاتی باشد که از هر نقطه مرتفع دیگری ممکن است به ابر فرستاده شود بدین معنی که صاعقه گیر باید نقطه ترجیحی دریافت صاعقه در محیط تحت حفاظت صاعقه باشد.

 

قطعات مورد نیاز در سیستم صاعقه گیر SK3

  • صاعقه گیر الکترونیکی ، جنس بدنه استیل ضد زنگ

  • پايه نصب صاعقه گير با پوشش ضد زنگ

  • کلمپ اتصال تسمه به صاعقه گير

  • کلمپ اتصال صاعقه گير به پایه

  • کلمپ مخصوص اتصال سیم مسي به پایه صاعقه گیر

  • کلمپ مخصوص اتصال تسمه مسي به پایه صاعقه گیر

  • بست مخصوص سیم مسي به بدنه سازه

  • بست مخصوص تسمه مسي به بدنه سازه

  • تسمه مسي

  • سیم مسی

  • جعبه تست مقاومت زمين به انضمام سکسيونر قطع زمين

  • شمارنده صاعقه

  • دريچه بازديد چاه ارت چدني

  • مواد شيميايي کاهنده مقاومت زمين

صاعقه گیر

سیستم صاعقه گیر هر لحظه از بروز اتفاقات بسیار زیاد جلوگیری می کند و با دفع صاعقه به طرف زمین میتواند کمک زیادی به مهار صاعقه کند.
سیستم صاعقه گیر مبحث بسیار گسترده ای دارد که در بالا به قسمت هایی از آن اشاره شد. بسیار حائز اهمیت است به این نکات توجه شده و رعایت اصول ایمنی توسط نسب صاعقه گیر انجام شود زیرا با هر صاعقه جان بسیاری از افراد در معرض خطر قرار می گیرد و هر یک از صاحبین کسب و کار و یا مالکین و سازنده های ساختمان های مرتفع و برج ها همچنین کارخانه دارها و برای سوله ها سیستم صاعقه گیر از اساسی ترین سیستم های ایمنی است تا از خسارات جبران ناپذیری جلوگیری نماید.